Find den bedste varmeløsning til din bolig

Find den bedste varmeløsning til din bolig

Dette indhold er sponsoreret 

Står du og skal have fundet en ny løsning til at varme dit hjem op? Der findes flere forskellige varmeløsninger, og det kan være svært at finde den helt rigtige, både for dit behov og din økonomi. Søger du en løsning, der samtidig også er mere miljøvenlig, så er der heldigvis råd for det. Læs med her, og få et overblik over nogle af de bedste varmeløsninger for dit hus, din pengepung og miljøet. 

Varmepumper

Varmepumper er generelt en rigtig god løsning til at opvarme dit hjem. Der findes et hav af forskellige mærker, tjek eksempelvis metro therm varmepumper. Du kan både få en luft til luft-varmepumpe, luft til vand-varmepumpe eller en jordvarmepumpe. 

Jordvarmepumpe

Med en jordvarmepumpe udnytter du den energi fra solen, som bliver lagret i jorden, til at varme dine rum op. Et godt jordvarmeanlæg kan reducere dit Co2-forbrug med op til femoghalvfjerds procent om året, og så får du tre kilowatt varme tilbage, for hver kilowatt elektricitet du bruger til at holde anlægget i gang. Det er altså en yderst energieffektiv løsning, som samtidig også er rigtig god for miljøet, da der her er tale om forbrug af vedvarende energi. En jordvarmepumpe er ideel til dig der skal bygge nyt eller lave helt om, da anlægget kræver en del plads på din grund og skal graves ned. 

Luft til vand-varmepumpe

En luft til vand-varmepumpe bruger varmen fra luften udenfor, og omformer den til varme som som cirkuleres rundt i boligen ved hjælp af vand. Denne løsning er en rigtig god energivenlig erstatning for oliefyret, da den producerer fire kilowatt varme, for hver kilowatt elektricitet der bruges til at holde anlægget kørende. Du skal blot have radiatorer eller gulvvarme i dit hus, for at kunne benytte dig af en luft til vand-varmepumpe. Luft til vand-varmepumpen er ideel til dig, som har et helårshus, og som ikke ønsker at bruge de mange penge det koster at nedgrave et jordvarmeanlæg på din grund. 

Luft til luft-varmepumpe

En luft til luft varmepumpe tager varmen i luften udenfor, og konverterer den til varme, som blæses ind i din bolig. Det er en god erstatning for elvarme, og er optimal i mindre huse eller sommerhuse. På samme måde som luft til vand-varmepumpen, får du her fire kilowatt varme, for hver kilowatt elektricitet anlægget forbruger. En ekstra bonus ved luft til luft-varmepumpen er, at den er rigtig god for dit indeklima, da luften i din bolig i højere grad bliver skiftet ud. 

Pillefyr 

Vil du have noget andet end en varmepumpe, kan du også vælge et pillefyr. Et pillefyr består af en beholder til træpiller, en kedel og en brænder. Du skal selv fylde beholderen med træpiller op, men herefter overføres træpillerne automatisk til brænderen. Et pillefyr er en total varmeløsning, hvilket betyder, at det sørger for både rumvarme og varmt brugsvand til dit hjem.

Pillefyret kan sammenlignes med et gas- eller oliefyr. Den væsentlige forskel består i, at et pillefyr fyrer med træpiller, som både er meget billigere og mere miljøvenlige end gas og olie. Du får altså en god løsning, som både kan spare dig for penge, og hjælpe med at nedsætte dit Co2-forbrug markant.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.