Studiestart: Kassekredit eller online lån?

Studiestart: Kassekredit eller online lån?

Dette indlæg er lavet i samarbejde med den / de samarbejdspartnere der linkes til.

Er du blevet optaget på din drømmeuddannelse, og står du nu og overvejer, hvordan du får råd til ny studiecomputer, bøger og hvad der ellers hører til studiestart? For den studerende er det typisk bankens kassekredit eller SU-lånet, som har været det foretrukne valg, når det kom til de midlertidige finansieringer i forbindelse med semesteret. Men med det nye ÅOP-loft har onlinelånet vist sig at være konkurrencedygtige på prisen. Dette kan du blive klogere på herunder.

Hvad er forskellen på en kassekredit og et online lån?

Der er flere forskelle på kassekreditter og online lån. Tidligere har låneselskaber markedsført deres online lån som en kassekredit, men dette har de fået et forbud imod, da de grundlæggende ikke er en kassekredit.

En kassekredit er således et produkt banken kan tilbyde deres kunder. Grundlæggende er det en beløbsgrænse, som de kan overtrække en konto med. Typisk bliver kassekreditten udstedt sammen med et kreditkort.

Et online lån er derimod et helt almindeligt lån med en løbetid på 6 – 36 måneder, hvor den enkelte ansøger går ind på et låneselskabs hjemmeside og ansøger via deres ansøgningsskema.

Fordele og ulemper ved en kassekredit

Der er både fordele og ulemper ved en kassekredit. Den helt klare fordel ved kassekreditten er, at du holder dit forbrug internt i banken, og du har således kun én kreditor. Derudover har kassekreditten også den fordel, at du hele tiden har pengene til rådighed, så længe du nedbringer den. Ulemperne ved kassekreditten er blandt andet, at der kan være nogle ret høj stiftelsesomkostninger ved udstedelsen af kassekreditten, og ligeledes kan de månedlige renter også være ret høje.

Det nye ÅOP-loft har skabt store besparelser

I juli 2020 blev der indført et nyt ÅOP-loft for lån, hvilket både har berørt kassekreditter og online lån. Fra den 1. juli må ÅOP’en således ikke overstige 35 %, og ønsker virksomheden at reklamere for produktet, må ÅOP’en ikke overstige 25 %. Det betyder således, at de virksomheder, som har mest brug for at markedsføre deres produkt, ofte også har et billigere produkt, end de virksomheder, der ikke har behov for at markedsføre deres produkt.

Online lån kan være den billigste løsning

Historisk set har kassekreditten i langt de fleste tilfælde været den billigste løsning, men med det nye ÅOP-loft er prisen på online lån faldet. Og det betyder, at det nu kan være billigere at tage et lån på 20.000 kroner i stedet for at have en kassekredit på samme beløb. Det kan blandt andet lade sig gøre, fordi det enkelte låneselskab først og fremmest kan have en lavere ÅOP end bankens kassekredit, eller at stiftelsesomkostningerne er lavere end i banken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.